Vken Ultimate Energy

vkenproducts

‘Vken Far infrared clothing’ diperbuat dari fiber khas yang mengeluarkan sinaran inframerah jauh (FIR) dengan jarak gelombang berfaedah  8 – 15 mikron pada kadar efektif 94%. Tenaga sinaran ini mudah diserap oleh badan kita dan dapat memberi berbagai faedah yang bermanfaat. Ini merupakan cara termudah menggunakan keistemewaan tenaga FIR.
Vken diperbuat daripada Mineral Sinaran Inframerah Jauh, Ion Negatif Tourmaline, Germanium, Titanium dan Arang buluh putih menggunakan teknik NANO.

Gelombang tenaga Sinar Inframerah Jauh yang dihasilkan oleh turmalin yang terdapat di dalam fabrik stokin Vken dapat menaikkan suhu permukaan kulit dan mengaktifkan fungsi dalaman badan.

infrared
Frekuensi SIJ dan getaran meningkatkan kebolehan hidrasi air melalui perubahan bentuk molekul.
Salur darah pula berkembang akibat kepanasan dari tenaga Inframerah Jauh. Ini menyebabkan pencairan darah, limfatik dan lemak; peningkatan pengaliran mikro darah dan pembuangan toksin.

Fungsinya amat hebat kerana ia boleh membuang toksik dalam badan kita, memberi tenaga dan melancarkan aliran darah dalam tubuh badan.

Mudah dicuci dengan tangan atau mesin basuh. Boleh di keringkan dibawah sinaran matahari 8-12 pm untuk menyerap vitamin D.
Teknik jahitan unik memberikan keselesaan pemakaian.
Ia merupakan gentian jenis implan tenaga dan kesannya akan kekal lama antara 5-7 tahun.

badan

 

Pakaian FIR Vken telah terbukti:

 • melancarkan pengaliran darah; mengawal tekanan darah.
 • mengurangkan sakit disebabkan arthritis; sakit sendi dan otot; menggalakkan pertumbuhan semula dan mempercepatkan penyembuhan.
 • Mempertingkatkan pertukaran oksigen dan nutrien di dalam sel-sel darah kepada tisu-tisu badan dan otak; menggalakkan kulit dan otak menjadi lebih sihat.
 • Meningkatkan sel-sel darah putih dan fungsi imun badan; membolehkan kita menjadi lebih sihat dan kurang mendapat penyakit.
 • Menyingkirkan toksin yang terkumpul di dalam badan; meningkatkan tona kulit dan mengurangkan selulit.
 • Menaikkan metabolisma di antara darah dan tisu; membantu membakar lemak berlebihan.

MXB International telah mengeluarkan pelbagai jenis pakaian FIR Vken yang diperbuat dari fiber FIR dengan menggunakan teknologi nano yang dipatenkan demi memberi manfaat maksimum dan memuaskan hati pelbagai keperluan pelanggan. Setiap jenis pakaian mempunyai manfaatnya yang tersendiri.

Stokin Vken.

 • FIR telah dibuktikan oleh perbagai penyelidikan antarabangsa untuk melancarkan pengaliran darah, mengurangkan bengkak dan meningkatkan penyembuhan pelbagai jenis penyakit.
 • Peningkatan pengaliran darah di bahagian kaki juga efektif untuk penyakit kaki sejuk yang disebabkan oleh masalah pengaliran darah.
 • Stokin juga popular bagi mereka yang mempunyai masalah kegatalan kulit. Tenaga FIR yang dihasilkan oleh fiber khas vken dapat mengurangkan bakteria yang menyebabkan kulit kering dan berkeping.
 • Stokin FIR Vken juga sesuai untuk mereka yang mempunyai masalah kaki berpeluh dan busuk. Sinar FIR dan bahan nano perak di dalam fiber vken menghalang pembiakan bakteria yang menyebabkan kaki anda berbau.
 • Pelancaran pengaliran mikro darah di dalam sel-sel dan tisu pada kaki dan jari-jari kaki membantu memberi tenaga kepada sel-sel yang dorman. Peningkatan aktiviti molekul akan menjana semula sel-sel akhir saraf, mengurangkan kebas dan meningkatkan kepekaaan – isu penting bagi mereka yang kehilangan deria rasa pada jari-jari kaki mereka.
 • Pemakaian Stokin FIR Vken dapat merangsang organ-organ di dalam badan untuk aktif dan kembali sihat. Oleh kerana itu, stokin merupakan pemakaian asas untuk melancarkan pengaliran darah ke seluruh badan dan meningkatkan detoksifikasi.
Knee Pad Vken.
Produk ini digunakan untuk mengurangkan kesakitan dan lebam di lutut; merehatkan kekejangan, mengurangkan bengkak dan keradangan pada lutut; untuk menyembuhkan kecederaan seperti ligamen koyak, tendon koyak; untuk pemulihan pembedahan dan masalah lain berkaitan lutut. Knee Pad elok digunakan bersama-sama dengan Stokin Vken.
Wristlet Vken.
Pemakaian wristlet di tangan kiri boleh melancarkan pengaliran darah ke bahagian jantung, dan memberi lebih tenaga. Pemakaian wristlet di tangan sebelah kanan menggalakkan pertukaran oksigen yang lebih baik di bahagian paru-paru, dan ini boleh mengurangkan masalah selsema, asma dan juga resdung.
V-Multiple Vken.
Untuk kegunaan di lengan atau kaki. Mengecilkan lemak bawah lengan; Membakar lemak; Mengurangkan lebihan air dalam badan dan urat timbul (Varicose veins).
Elbow Vken.
Melindungi siku; Melegakan keletihan dan kesakitan pada siku dan otot tangan; Mengurangkan kesakitan arthritis rheumatoid dan arthritis.
V-Spine Vken.
Meningkatkan system saraf Spinal; Melindungi organ dalaman; Mengurangkan sakit dan sengal pada pinggang; Menguruskan badan.
V-Cap Vken.
Melancarkan pengaliran darah ke otak dan urat saraf kepala. Melegakan sakit kepala atau migraine. Sesuai sebagai ‘inner’ tudung.
Boxer V-Pilot Vken.
Membantu mencegah kanser prostat dan melancarkan ejakulasi bagi lelaki;mencegah kanser serviks dan kanser rahim bagi wanita; mencegah pembiakan bakteria dan menyingkirkan bau kurang enak di sekitar bahagian erotik;memberi tenaga; merawat buasir; menghilangkan sakit di bhg pinggang; membantu mengecilkan saiz pinggang dan punggung.
Max-Pilot Vken.
Menggalakkan peredaran darah dan mengaktifkan sel; Mengurangkan masalah prostatis; Mengurangkan masalah pembuangan air kencing, kencing tidak lawas dan edema; meningkatkan fungsi alat pencernaan, alat kelamin dan penyakit di bhg bawah abdomen; Meningkatkan peredaran mikro alat kelamin lelaki.
Max Steel Vken.
Meningkatkan oksigen badan; Kecergasan fizikal yang kuat; Menggalakkan peredaran darah; Meningkatkan sistesis hormon lelaki; Meningkatkan keanjalan saluran darah; Meningkatkan kekuatan fizikal dan memulihkan daya hidup muda; Menguatkan fungsi kelakian; Mencegah hypertropy prostat.
Panty V-Private Vken.
Membantu mencegah kanser serviks dan kanser rahim; mencegah pembiakan bakteria dan menyingkirkan bau kurang enak di sekitar bahagian erotik;membantu melancarkan darah; meredakan senggugut (period pain);mengelak & merawat keputihan; memberi tenaga; merawat buasir; menghilangkan sakit di bhg pinggang dll.
Energy Vest Vken.
Membantu memberi keselesaan untuk sakit-sakit badan; melancarkan pengaliran darah di bhg badan; membantu tidur dengan nyenyak; menambah tenaga ketika bekerja.
B-Contour Vken.
Anda kini boleh membentuk badan anda dengan kuasa pembakaran lemak daripada B-Contour. Kuasa pembakaran lemak dipertingkatkan dengan adanya unsur Germanium untuk memperbaiki bentuk badan anda. Fungsi B-contour:

 • Meningkatkan suhu badan bagi menggalakkan pengaliran darah.
 • Mempercepatkan pembuangan sisa buangan di dalam tubuh.
 • Melepaskan ion negative bagi membersihkan darah.
 • Menyingkirkan radikal bebas dan mempertingkatkan imuniti.
 • Mengurangkan keletihan, bengkak dan kesakitan.
 • Menentang radiasi dan keadaan kronik yang lain.
V-Dream.
Memperbaiki Kualiti Tidur. Mempertingkatkan Penyerapan Oksigen di bhg otak dan kepala. Mengurangkan tekanan dan ketegangan. Mempertingkatkan sistem pertahanan badan. Mengurangkan kesakitan di bhg leher, belakang badan dan tulang belakang.