Pelan Ganjaran Binari

Pelan ganjaran atau pampasan yang paling banyak disalah faham di dalam Network Marketing adalah – Pelan Binari. Jika dikendalikan dengan betul, pelan ini adalah satu contoh klasik program ‘orang membantu orang’. Sistem ganjaran binari adalah sistem yang paling mudah untuk digunakan bagi sesiapa sahaja untuk membina dan mengembangkan perniagaan Network Marketing mereka. Berikut adalah beberapa sebab mengapa.

Menurut statistik diterima secara meluas, pengedar Network Marketing secara purata akan menaja 2.7 orang. Dalam Binari, anda hanya membina 2 kaki atau pasukan sebagaimana Binary bermakna 2. Jika pengedar hanya boleh membawa masuk 2 orang dan mengajar mereka untuk melakukan perkara yang sama, mereka boleh mencapai kejayaan.

binari

Satu lagi kelebihan pelan binari adalah penempatan tambahan yang dibuat oleh mereka yang menaja lebih daripada 2 pengedar. Selepas anda menaja 2 pengedar pertama anda – semua pengedar tambahan anda yang anda taja akan jatuh di bawah 2 pengedar anda yang asli – yang seterusnya menambah jumlah mereka! Ini memberi keseronokan dalam membina kerja berpasukan.

Banyak pelan ganjaran lain memerlukan anda membangunkan sehingga 5 atau lebih kaki pasukan untuk mendapatkan komisen daripada jualan level 5, 6 atau 7. Kebanyakan orang mengakui bahawa membina lima pasukan memerlukan kerja yang lebih kerana anda mesti mengagihkan tumpuan anda, masa, & tenaga di kalangan banyak pasukan dan bukan hanya dua pasukan.

Pelan ganjaran Binari tidak seperti Multi-Level Marketing. Ini kerana pelan MLM biasanya membayar berdasarkan bilangan level yang terhad (biasanya 5-10). Binari tidak membayar anda pada batasan level; ia membayar anda kepada jumlah keseluruhan jualan semua orang dalam dua kaki / pasukan anda sehingga had yang telah ditetapkan oleh syarikat.

Dalam pelan Binary terdapat penyebaran pendapatan yang lebih adil. Apabila upline meletakkan pengedar baru di downline mereka, Sales Volume diedarkan kepada seluruh barisan orang. Ini bermakna bahawa komisen yang dibayar tersebar lebih merata di kalangan kumpulan keseluruhan pengedar.

Sering kali, dalam sistem binari, up-line anda akan biasanya membantu anda membina kaki yang lain, semasa dia membantu anda membangunkan kaki yang lain. Inilah kebaikan binari kerana separuh ganjaran bonus anda boleh dibantu oleh orang lain, yang biasanya mungkin lebih berpengalaman daripada anda. Oleh itu, anda hanya perlu membina jaringan untuk kaki yang satu lagi.

Satu lagi perkara yang saya suka tentang binari adalah semua jumlah jualan yang dijana melalui organisasi saya kekal utuh sehingga saya layak untuk menerimanya (tidak flushing). Ini adalah seperti wang di bank!

Selain daripada komisen kumpulan, anda juga boleh mendapat bonus dari orang yang anda taja sendiri.

Saksikan video penjelasan pelan binari syarikat MXB International. Di MXB bonus dibayar hari-hari dan bukannya seminggu sekali. Anda boleh menghubungi kidin di email kidinsam@gmail.com untuk maklumat lanjut.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s