3 Langkah untuk membina jaringan bisnes yang berjaya

Pernahkah anda tertanya-tanya mengapa hanya beberapa orang sahaja dapat membina sebuah organisasi Network Marketing yang berjaya. Adakah anda ingin membina satu juga? Membina perniagaan Network Marketing yang berjaya adalah impian semua Network Marketer yang berpengalaman dan yang baru.

Ikut 3 langkah mudah di bawah:

Langkah# 1: Gunakan Produk Anda – Langkah yang selalu diabaikan oleh ramai orang

Kejayaan dalam Network Marketing memerlukan anda, pengedar, seharusnya menggunakan produk anda. Gunakan produk anda dan konsisten dengannya. Banyak Network Marketer mengabaikan langkah yang sangat penting ini, dan ini merugikan mereka.

Gunakan produk anda dan sentiasa teruja dengan menggunakannya. Jika tidak, setiap usaha untuk membuat pemasaran rangkaian wang akan menjadi sukar untuk anda.

Bagaimana menggunakan produk boleh membuat Network Marketing anda berjaya?

Mari kita lihat satu contoh. Bagaimana anda akan bertindak balas jika saya menjual sesuatu tetapi saya memberitahu anda bahawa saya tidak menggunakannya? Anda mungkin akan berfikir saya tidak percaya kepada produk sendiri dan produk itu mungkin tidak berfungsi?

Bagaimana anda mengharapkan pelanggan anda untuk yakin dengan produk apabila anda memberitahu mereka bahawa anda sebenarnya tidak menggunakan produk yang anda jual itu untuk kegunaan diri sendiri? Tentunya mereka fikir anda tidak percaya kepada produk.

5 sebab Mengapa Anda perlu Menggunakan Produk anda.

Anda mendapat pengetahuan produk! Cara terbaik untuk menimba ilmu pengetahuan yang diperlukan adalah dengan menggunakan produk anda sendiri.

Anda menjadi lebih bersedia untuk menerangkan faedah produk anda kepada pelanggan anda! Ini bersangkut paut dengan pengetahuan produk. Dengan mendapat maklumat langsung mengenai manfaat produk, anda menjadikan ia lebih mudah untuk menerangkan faedah kepada pelanggan anda .

Ia menjadikan berurusan dengan bantahan mudah! Bayangkan … pelanggan anda memberitahu produk lain adalah lebih baik daripada produk anda. Melainkan anda tahu produk anda dengan sangat baik, anda tidak akan mempunyai jualan.

Anda mendapatkan mata kelayakan berharga! Hampir semua pelan ganjaran Network Marketing membayar komisen berdasarkan point yang diperolehi pada. Setiap produk yang anda beli dari syarikat anda mendapat point. Anda boleh mendapatkan bonus yang diperlukan dari produk yang dibeli untuk kegunaan sendiri sahaja.

Anda menjimatkan wang dari diskaun yang diberikan kepada pengedar! Syarikat-syarikat Network Marketing menawarkan produk kepada pengedar pada harga diskaun. Bergantung kepada tahap anda, anda boleh mendapat penjimatan sehingga sebanyak 50% ke atas produk yang anda beli untuk kegunaan sendiri.

Katakan anda menjual produk kegunaan isi rumah melalui perniagaan Network Marketing anda. Sebelum anda keluar untuk membeli-belah barangan rumah anda, tandakan dari senarai anda mana-mana produk yang boleh didapati melalui Network anda dan belikannya daripada syarikat anda.

Apa sahaja yang anda lakukan, menggunakan produk anda secara konsisten akan membuatkan anda pergi jauh dalam membina perniagaan Network Marketing yang berjaya.

Langkah# 2: Membina pangkalan memperluaskan pelanggan runcit

Membina asas untuk mengembangkan pelanggan runcit adalah penting bagi Network Marketing yang berjaya kerana tiga sebab utama:

  • Ia adalah lebih mudah untuk menukar seorang pengguna produk sedia ada kepada pengedar daripada cuba merekrut pengguna yang tidak menggunakan produk.
  • Pelanggan runcit boleh menjadi sumber modal kerja anda. Kerana anda menjual secara tunai, anda mungkin mempunyai aliran tunai yang diperlukan sementara menunggu komisen dibayar.
  • Anda mendapat keuntungan runcit dari pelanggan runcit anda

Bagaimana untuk Membina Rangkaian Asas Pelanggan Runcit

Mengesyorkan produk anda kepada orang lain.

Anda melakukan ini setiap hari, bukan? Mengesyorkan produk atau perkhidmatan kepada rakan atau kenalan secara semula jadi jika anda menyukai sesuatu produk atau perkhidmatan. Maka mencadangkan apa sahaja yang anda jual kepada orang lain sepatutnya mudah untuk dilakukan. Dengan mengesyorkan produk anda kepada orang lain, anda akan membina asas yang kukuh untuk pelanggan runcit dan bakal pengedar berpotensi.

Bawa beberapa produk dengan anda sepanjang masa.

Anda tidak perlu membawa keseluruhan rangkaian produk anda. Cuma bawa beberapa sahaja, terutamanya yang anda boleh gunakan pada bila-bila. Dengan cara ini anda boleh memulakan perbualan di sekeliling produk anda.

Salah satu daripada asas-asas Network Marketing yang berjaya adalah menjual bilangan produk terbanyak kepada bilangan orang yang terbesar. Anda boleh melakukannya dengan mudah dengan mengesyorkan produk anda secara konsisten kepada orang lain. Anda boleh melakukan ini hampir di mana sahaja dan pada bila-bila masa.

Langkah# 3: Menaja pelanggan sedia ada anda ke dalam perniagaan

Ini merupakan langkah di mana banyak Network Marketer terlepas pandang.

Mengapa?

Kerana ramai Network Marketer memberi tumpuan kepada secara aktif mempromosikan peluang perniagaan tanpa mengambil kira untuk membina asas pelanggan runcit. Idea ini adalah kerana dengan mempromosikan peluang perniagaan, mereka fikir dapat membina perniagaan Network Marketing yang berjaya dengan lebih cepat. Mereka beroperasi dari mentaliti skim cepat kaya.

Ya, ada beberapa individu yang berjaya dengan cara ini, tetapi perhatikan betul-betul, aktif mempromosikan peluang perniagaan mungkin adalah nombor satu punca kadar keciciran yang tinggi dalam Network Marketing. Lebih daripada 80% daripada individu yang memulakan perniagaan dalam Network Marketing berhenti perniagaan dalam tempoh masa yang singkat.

Hanya segelintir Network Marketer memahami konsep perniagaan ini. Mereka mempercayai bahawa mereka boleh menjadi kaya di dalam sekelip mata dengan mempromosikan Network Marketing kepada seberapa ramai orang yang anda jumpa.

Berikut adalah apa yang Ken Evoy, presiden SiteSell.com kata tentang Network Marketing yang berjaya:

“In order for your network marketing business to flourish and be profitable in the long-term, you need an expanding base of satisfied, committed customers who share their enthusiasm by becoming active distributors themselves in your downline.”

Lihat! Anda memerlukan asas pelanggan yang berpuas hati, komited yang sudi berkongsi semangat mereka dengan menjadi pengedar yang aktif di bawah jaringan anda.

Selamat Berjaya.

Kidin Sam +60176486196

One thought on “3 Langkah untuk membina jaringan bisnes yang berjaya

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s