Apa Alasan Anda? – Cikgu Mariam

Apa alasan anda untuk tidak mahu terlibat di dalam apa-apa perniagaan?

  • Tiada masa?
  • Tiada modal?
  • Anak ramai?
  • Terlalu sibuk?

duitmxb

Di sini kidin perkenalkan seorang guru berusia 43 tahun yang juga sibuk dengan pekerjaannya dan mempunyai 9 orang anak, tetapi tetap berusaha untuk menjayakan diri dan menambah pendapatan keluarga dengan melakukan bisnes bersama MXB International.

mariamjanis
Cikgu Mariam Janis

Ikuti video taklimat bagaimana Cikgu Mariam Janis memulakan bisnes Network Marketing dan mengapa beliau memilih MXB.

“Bila baca teringat kisah saya dulu. Sedih betul. Mula2 kerja bukan besarnya gaji seorang guru. RM900. Gaji tu bayar epf, kereta baru wira, bagi emak, bayar pengasuh anak 2 orang, minyak kereta sebulan, mkn minum kat kantin sebulan, belanja anak2 sekolah sebulan. Gaji bukannya naik ratus2 mcm sekarang.

Mcm2 kerja nak buat bukan sebab nak kaya raya tapi nak tampung utk keluarga dan selesa utk diri sendiri tanpa tadah tangan minta mcm2 kat suami.

Modal bisnes pusat tusyen, Modal ribu ribu Bisnes MLM penapis air, vitamin, brg emas sadur, susu lipid smpi brg kitar semula pun buat. Bila teringat memang sedih betul. Tu semua tahun 2004 hingga 2007. Tahun 2012 bisnes kopi pulak dan buka homestay. Kena maki dgn penyewa. Setahun jer buat. Tahun 2012 mula menulis buku muzik sehingga 2014.

Perit betul nak cari income tepi. Panas hujan sejuk semua saya harungi. Anak semakin bertambah jadi 8 dan sekarang 9.

cikguyam2

Setiap hari saya buka fb saya selalu like apa yg azrul hisham ali share di fb. Akhirnya kak fazy upline kaya saya 3 kali sms dtg ke rumah utk ajak saya join mxb. Dari nak pakai sepasang stokin terus saya join ahli.

Saya terus ambil peluang yg dtg tanpa fikir saya gagal atau saya berjaya.

Saya fikir saya boleh buat. Kalau rezeki ne yang Allah bagi dgn hadirnya kak fazy saya pasti boleh berjaya.

Saya fikir stokin vken bukannya mahal dan semua orang kaki yang sakit perlukan stokin vken. Saya iklan di fb tanpa putus asa.

Saya pernah kena cemuh, kena marah sbb jual stokin. Saya fikir tak apalah, ini bahagian saya.

Bila saya keluarkan kereta besar hasil bisnes stokin bertambah org benci dgn saya.

cikguyam

Saya sabar dan saya redha. Saya pujuk hati Allah yg beri saya rezeki melalui mxb bukannya org yg hina saya. Saya mesti kuat utk 9 anak2 saya. Saya mesti fikir tak ada org yg akan bagi saya rm10 sehari rm100 sehari rm1000 sehari.

Inilah masanya saya mesti berubah utk 9 anak saya. Jom kawan2 jgn terlalu lama diamkan diri, peluang yg dtg hanya sekali. Jika kita tak ambil peluang ini…Allah akan bg peluang ini pada org lain.

Usaha yang berterusan dan hari hari insyaallah pasti berjaya. Ambillah peluang ini yg hanya dtg sekali dlm hidup anda semua.

Saya doakan anda semua berjaya mcm kami leader2 mxb.”

Cik gu Mariam
Melaka

Hubungi Kidin +60176486196 atau email kidinsam@gmail.com sekiranya anda ingin mengetahui maklumat lanjut mengenai perniagaan MXB atau Stokin Inframerah Jauh Vken.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s